ong>Taburan sasaran Carian ayat Al-Quran dan Hadis TerjemahanA TEXT-DECORATION: nonea:hover BACKGROUND-COLOR: none; COLOR: none; TEXT-DECORATION: none; TEXT-TRANSFORM: uppercaseHASIL CARIAN BAGI AYAT PERTAMA batin SENARAI BERJAYA menjangkau 41 AYAT AL QURAN
1Surah Qaf. Ayat 021.

Anda sedang menonton: Padang mahsyar dalam al quran

*
Dan (setelah itu) datanglah tiap-tiap setiap orang (ke Padang Mahsyar), disertai (dua malaikat: apa satu menjadi) mengangkut dan (yang satu another menjadi) saksi;
2Surah AnNaba". Ayat 018.
*
Iaitu masa ditiup sangkakala, lalu kamu (bangkit hidup) serta datang berpuak-puak (ke Padang Mahsyar);
3Surah Qaf. Ayat 044.
*
Pada days bumi terbelah-belah buat mereka segera dilepas (daripadanya). Perbuatan (menghidupkan dan) menghimpunkan mereka di Padang Mahsyar itu, mudah bagi kami melaksanakannya.
4Surah AlMa"arij. Ayat 043.
*
Iaitu aku mereka segera dilepas dari kubur masing-masing menyundul (ke Padang Mahsyar) menjangkau keadaan seolah-olah mereka berkejaran nanti (tempat) berhala-berhala (yang mereka sembah dahulu),
5Surah AlKahfi. Ayat 047.
*
Dan (ingatkanlah) hari Kami bongkar dan terbangkan gunung-ganang dan engkau become melihat (seluruh) maju bumi terdedah nyata dan kami himpunkan mereka (di padang Mahsyar) sehingga Kami tidak akan tinggalkan seorangpun dari mereka.
6Surah Maryam. Ayat 068.
*
melalui itu, demi Tuhanmu (wahai Muhammad)! sebetulnya Kami akan himpunkan mereka yang kafir akun itu berserta syaitan-syaitan di Padang Mahsyar, then Kami akan membawa mereka duduk berlutut di sekitar Neraka Jahannam.
7Surah AlIsraa". Ayat 104.
*
Dan kalian katakan kepada Bani Israil, sesudah Firaun (dibinasakan): Tingg Allah kamu di negeri itu then apabila mendatangi tempoh hari akhirat, kita datangkan kamu (ke Padang Mahsyar) mencapai bercampur-aduk.
8Surah AlKahfi. Ayat 099.
*
Dan kalian biarkan mereka pada days itu (keluar beramai-ramai) bercampur-baur antara satu dengan apa lain dan (kemudiannya) become ditiup sangkakala, lalu kita himpunkan makhluk-makhluk seluruhnya di Padang Mahsyar.
9Surah Ibrahim. Ayat 043.
*
(Dalam pada itu) mereka terburu-buru (menyahut call ke padang Mahsyar) sambil mendongakkan utama mereka mencapai mata noël berkelip dan hati mereka tidak bersemangat (kerana bingung dan cemas).
10Surah AnNaba". Ayat 020.

Lihat lainnya: 101 Contoh Kalimat Perintah Dalam Bahasa Inggris Di Sekolah, 10 Kalimat Perintah Di Kelas Dalam Bahasa Inggris

*
Dan gunung-ganang, setelah dihancurkan, diterbangkan usai angkasa, lalu menjadilah ia bayangan semata-mata kemudian riak sinaran panasnya di padang pasir.
mulai 1 2 3 4 5 >> beranjak